Kurs og foredrag

Her gis en oversikt over hva vi tilbyr av kurs og foredrag.

Kurs for stat og kommune

[audio:http://www.smartlaering.no/wp-content/uploads/2010/12/Kurs-for-stat-og-kommune.mp3|titles=Kurs for stat og kommune]

Smart Læring tilbyr kurs i bruk av Lingdys og Lingright til skoler og lærere, PPT, NAV og andre profesjoner i undervisningssektoren. Kursene legges opp i samarbeid med selskapet Lingit AS, som har utviklet og eier programmene Lingdys og Lingright.

Våre kurs inneholder også spesialpedagogisk bruk av PC, skanner, og andre programvarer enn de som allerede er nevnt.

Kurs for foresatte

[audio:http://www.smartlaering.no/wp-content/uploads/2010/12/Kurs-for-foresatte.mp3|titles=Kurs for foresatte]

Smart Læring tilbyr målrettet kurs i bruk av PC, programvarer, skanner og annet teknisk utstyr, for foresatte som har behov for å støtte eget barn i bruk av hjelpemidler.

Kurs for voksne som trenger lese- og skrivestøtte

[audio:http://www.smartlaering.no/wp-content/uploads/2010/12/Kurs-for-voksne.mp3|titles=Kurs for voksne]

Vi tilbyr målrettede kurs i bruk av data, programvarer, og andre hjelpemidler for voksne som selv ønsker å bedre sine forutsetninger for å kunne lese- og skrive.

Foredraget: Kan spesifikke lese- og skrivevansker overvinnes med IKT?

[audio:http://www.smartlaering.no/wp-content/uploads/2010/12/Foredraget-Kan-spesifikke-lese-og-skrive.mp3|titles=Foredraget Kan spesifikke lese og skrive]

Foredragets ansats er dysleksiens vesen og de konsekvenser som følger. Og vi stiller spørsmålet: Kan vi skille mellom lærevansker, dogmer og undervisningsvansker?

Foredraget: Rettigheter i utdannelsessektoren

[audio:http://www.smartlaering.no/wp-content/uploads/2010/12/Foredraget-Rettigheter-i-utd.mp3|titles=Foredraget Rettigheter i utd]

Foredraget tar utgangspunkt i politiske styringsdokumenter og lovens bokstav, som settes i perspektiv av noen realiteter som vi finner innenfor utdanningssektoren.

Dette er paradoksenes foredrag.

Tom som kurs og foredragsholder

[audio:http://www.smartlaering.no/wp-content/uploads/2010/12/Kurs-og-foredragsholder.mp3|titles=Kurs og foredragsholder]

Kurs og foredragsholder er Tom, som var uten skriftspråk når han rundet 40 år, men han hadde underskrevet mange brev de siste 12 årene. Brevene var formet av hans personlige sekretær, som fikk stikkord og historier som utgangspunkt.

Nå gikk personlige sekretærer av moten i næringslivet, så Tom bestemte seg for å settes seg på skolebenken. En Mastergrad ved Universitetet i Oslo var målet. Det tok tid, men han kom i mål. Og utviklet både gode lese- og skriveferdigheter på veien, takket være PC og moderne programvarer.

Den kunnskap Tom tilegnet seg inntil han var 40 år tok han inn via hørselen, for aviser og bøker kunne han knapt lese før denne tid.

Presentasjon Hjernefabrikken 9. april 2011